Professio ostaa Tieturin ja MIF:n muodostaen Suomen johtavan yksityisomisteisen koulutus- ja tapahtumayrityksen

Julkaistu 14.2.2024
Lukuaika noin 2 min

Helsinki, keskiviikkona 14.2.2024

Terveyskonserni Cor Groupin omistama koulutus- ja tapahtumayhtiö Professio Group ilmoittaa strategisesta yrityskaupasta, jossa se on hankkinut Wetteri Oyj:ltä Tieturi Oy:n ja Management Institute of Finland MIF Oy:n koko osakekannat. Kauppa vahvistaa Profession koulutusosaamista ja luo pohjan Suomen johtavalle yksityisomisteiselle koulutus- ja tapahtumatalolle.

Tieturin ja MIF:n yhdistyessä Professioon sen liikevaihto kaksinkertaistuu 18 miljoonaan euroon. Kaupan myötä Profession tarjonta monipuolistuu merkittävästi erityisesti yrityksille räätälöidyissä koulutuksissa, ICT-sektorilla ja sote-alan koulutuksissa. Yhteenliittymä järjestää vuosittain lähes 2000 koulutusta ja yli 60 tapahtumaa.

Profession hallituksen puheenjohtajaksi nouseva Pekka Koponen korostaa yksityissektorin roolia ketteränä kouluttajana ja sen merkitystä julkisen sektorin täydentäjänä.

”Professio Groupista tulee kaupan kautta Suomen johtava yksityisomisteinen koulutus- ja tapahtumayhtiö. Vahvistamme suomalaisten työelämäosaamista räätälöidyillä täsmäkoulutuksilla ja ammattitutkinnoilla. Tapahtumakävijöillemme tarjoutuu joustava tie jatkaa oppimista koulutuksissamme. Pystymme myös vahvistamaan jo merkittävää panostustamme tekoälynkoulutuksen edistämiseen”, Koponen toteaa. Koposen perheyritys Infinit Capital Oy:stä tulee Professio Groupin merkittävä omistaja.

”Tieturin ja MIF:n henkilöstö, kumppanit ja asiakkaat saavat nyt vahvan ja luotettavan kodin osana Professiota”, kommentoi Wetteri Oyj:n koulutusliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Pauliina Lautanen-Nissi tyytyväisenä. ”On hienoa nähdä, että yhtiöille tarjoutuu mahdollisuus jatkaa työtään osaamisen kehittämisen ympärillä”, Lautanen-Nissi jatkaa.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Janne Kuusinen, Professio Group, janne.kuusinen@professio.fi, +358 40 734 4801

Hallituksen puheenjohtaja Pekka Koponen, Professio Group, pk@infinit.fi, +358 40 545 0008

Professio Group – Accelerating growth of people & business

Professio Group on koulutus- ja tapahtumayhtiö, joka tähtää eri alojen ammattilaisten ja yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseen. Toimintamme ydin on jo vuodesta 2006 lähtien ollut tapahtumien ja koulutusten huipputason sisältö ja Pohjoismaiden parhaat puhujat. Palvelumme kattavat osaamisen kehittämisen, tapahtumamarkkinointi- ja mediaratkaisut sekä täyden palvelun tapahtumatoimistopalvelut. Katso lisää: professio.fi

COR Group

COR Group on suomalainen yhtiöperhe, joka luo kestävää kasvua terveys- ja hyvinvointialalle. Työllistämme tällä hetkellä 4200 ammattilaista. Liikevaihtomme vuonna 2023 oli 467,7 miljoonaa euroa ja olemme Suomen 5. suurin terveysalan toimija. Cor Groupiin kuuluvat Coronaria, Silmäasema, Kuntokeskus Liikku, Kotikatu365, Professio ja Mectalent. Katso lisää: cor.fi

Infinit Capital

Infinit Capital Oy on Pekka ja Laura Koposen perheyritys. Yritys sijoittaa koulutussektoriin, vihreään siirtymään ja muihin perheen arvojen mukaisiin kohteisiin. Toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, pitkäjänteisesti ja aktiivisena omistajana yhteistyössä muiden sijoittajien kanssa. Lisätietoja: infinit.fi

Asiasanat:

Koulutus