Teemu Ahonen – musisoiva myyntitiimiläinen

Julkaistu 10.10.2022
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on Teemu Ahonen, yksi Tieturin avainasiakaspäälliköistä. Hänelle Tieturi on vanha ja luotettava tuttu jo kahdenkymmenen vuoden ajalta.

Yrittäjästä isompaan tiimiin

”Olen työskennellyt nyt seitsemän ja puoli vuotta Tieturilla. Päädyin tänne siten, että olin entisessä elämässäni ICT-koulutusyrittäjä, ja me teimme Tieturin kanssa yhteistyötä. Tieturilaiset ovat kuitenkin tuttuja jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Kun oma yrittäjäura loppui, oli luonnollinen valinta siirtyä työskentelemään tänne isompaan tiimiin.”

Näköalapaikka, jossa voi seurata alan kehitystä

Työssään asiakasvastuullisena myyjänä Teemu arvostaa ennen kaikkea sitä, että voi aitiopaikalla seurata ICT-koulutusalan kehitystä.

”Pidän siitä, että ICT-koulutusbisneksessä ollaan koko ajan teknologian kärkipäässä ja nähdään kehitys näköalapaikalta. Saan seurata alan gurujen ja teknologiajohtajien ajatuksia ja toimintaa. Tämä ala kokonaisuutena on hyvin mielenkiitoinen ja antoisa. Tässä myydään arvoa, ja siksi työssämme on enemmän sävyjä kuin tavallisessa ICT-myynnissä.

Isoista asiakkaista vastaavana myyjänä Key Account Managerin tehtävänä on myynnin lisäksi kehittää asiakassuhdetta kokonaisvaltaisesti ja näin tutustua esimerkiksi asiakasyrityksen strategiaan ja liiketoimintaan.

Myyjä on myös viestinviejä

Myyntitiimi tekee jatkuvasti yhteistyötä myös Tieturin muiden tiimin kanssa.

”Kehitämme yhdessä tuotehallinnan ja tuotteista vastaavien ihmisten kanssa tuotteitamme. Myyjän rooli on sellainen, että myyjä tulkitsee asiakkaan toiveita ja viestejä, ja vie niitä organisaatiossamme eteenpäin niille, jotka vastaavat tuotteiden kehittämisestä. Myyjällä on tavallaan kaksoisrooli: myyjä ja viestinviejän rooli.”

Teemun mielestä kaikkien mielekkäintä työssä on se, että omaan työkuvaa voi luoda mieleisekseen. Organisaatioiden kehittäminen on yksi kiinnostuksen kohde, jota hän voi myös toteuttaa työssään.

”Kukaan ei sano, mitä pitää tehdä, vaan pystyn kehittämään omaa työtäni. Pystyn kehittämään työssäni sisäistä keskusteluyhteyttä asiakkaan kanssa.”

Luonnossa viihtyvä rumpali

Vapaa-aikanaan Teemu ja hänen vaimonsa viihtyvät luonnossa, ja heillä onkin onni asua aivan Nuuksion kupeessa. Kansallispuiston aarniometsät ja järviylänkö aukeavat ihan kotiovelta. Monipuolinen myyntitiimiläinen harrastaa myös valokuvausta. Ennen kaikkea henkilökuvaus kiinnostaa, ja kohteeksi valikoituu ihmisiä erilaisissa ympäristöissä ja tilanteissa.

Toisenlaista rytmiä vapaa-aikaan tuo harrastus musiikin parissa. Teemu kuuntelee paljon musiikkia ja soittaa itsekin rumpuja bändissä.

”Käymme aika harvoin esiintymässä, mutta mielellämme. Soitamme suomen ja englanninkielisiä rock and roll -cover biisejä, muiden tekemiä kappaleita laajalla skaalalla.”

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset