Ympäristö on meille tärkeä!

Julkaistu 18.2.2020
Lukuaika noin 2 min
Ympäristöteot

Oletteko miettineet työpaikallanne, miten paljon tuotatte ympäristöpäästöjä ja -jätettä? Tai olisiko mahdollista pienentää näitä?

Tieturilla on itse luotu ympäristöohjelma, joka tukeutuu koko konsernissa käytössä olevaan ISO 9001:2015 -laatujärjestelmään.

Uusimme vuonna 2018 toimitilamme ja pyrimme uusimisen yhteydessä vähentämään jätettä ja ilmastovaikutuksia sekä parantamaan energia- ja materiaalitehokkuutta.

Näin pienillä asioilla pystyt pienentämään päästöjä yrityksessäsi

Kierrättäminen on nykypäivänä yleistynyt. Tieturillakin pyrimme parantamaan jätteenkeräyksen laajuutta. Tällä hetkellä meiltä löytyy muovi-, bio-, pahvi- ja paperijätteen erilliskeräys.

Kertakäyttömukit korvataan helposti posliinimukeilla. Meiltä löydät kahviautomaatin vierestä posliinimukit kertakäyttöastioiden sijaan. Näitä hyödyntävät työntekijöiden lisäksi myös asiakkaat.

Pääkaupunkiseudulla on loistavat julkisenliikenteenyhteydet, joista pyrimme muistuttamaan henkilökuntaamme ja asiakkaitamme. Mannerheimin kampuksemme on hyvällä sijainnilla, päärautatieasemalta sekä Kampista pääset helposti bussilla tai raitiovaunulla kampuksellemme. Suosittelen myös kävelemistä kaunista Töölönlahtea pitkin.

Pysy ajan tasalla digitalisaatiossa

Digitalisaatio pyrkii parantamaan ympäristövaikutuksia ja tämä näkyykin teknologian muuttumisessa ympäristöystävällisemmäksi.

Sähköautojen suosio on noussut ja moneen kauppakeskukseen onkin ilmestynyt sähköautojen latauspisteitä. Me pyrimme huomioimaan asiakkaamme ja heidän tarpeensa, ja olemmekin hankkineet sähköautojen latauspisteitä kampuksen parkkipaikalle.

Digitalisaatioon liittyy myös paperisten materiaalien vähentäminen ja niiden korvaaminen sähköisillä materiaaleilla. Tämän näet kursseillamme, jossa olemme pyrkineet sähköistenmateriaalien käyttöön. Lisäksi pystyt osallistumaan kursseillemme etänä, mikä vähentää matkakuluja ja -päästöjä. Asiakkaiden lisäksi henkilökuntamme voi osallistua palavereihin ja töiden tekoon etänä.

Vuonna 2018 tehdyn uusimisen myötä olemme uusineet valaisujärjestelmämme LED-valaisimiin, jotka säästävät energiaa. Pyrimme säästämään energiaa myös ikkunoiden, ilmanvaihdon ja kaukokylmäjärjestelmän uusimisella.

Mitä vuokralla oleva yrityskin voi huomioida?

Vuokrasopimusta tehdessä kannattaa ottaa huomioon, että vuokranantajalla on ympäristösertifikaatti tai vastaava selvitys. Tämän olemme huomioineet Tampereen, Jyväskylän ja Oulun toimitiloissamme vuokrasopimusta tehdessä.

Pienillä muutoksilla pystyy yrityksesi vaikuttamaan ympäristötekoihinsa. Ole siis suunnan näyttäjä Tieturin kanssa muille yrityksille!

Tietoa kirjoittajasta:

Anna Backman

Asiasanat:

Ympäristöteot Vastuullisuus Ympäristöohjelma

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää