Webinaari: Miten AI auttaa ohjelmistotestausta?

Aika: 10.12.2021 09:30
Kesto: 45 min

Tekoäly (artificial intelligence, AI) tulee nykyään vähän joka paikkaan – ja kyllä, myös ohjelmistotestaukseen. Tekoälyllä on paljon erilaisia sovellutuksia ja joihinkin asioihin se istuu suoraan, ollen sen softan kova ydin. Toisiin asioihin se tuo tehokkuutta jollakin kulmalla. Ohjelmistotestauksen saamat hyödyt tekoälystä, ainakin toistaiseksi, ovat jälkimmäisiä. Olemassaolevia ohjelmistoja tehdään vikasietoisemmiksi, paremmin kohdistetuiksi. Myös uusia testausohjelmistoja rakennetaan tekoälyn mahdollisuudet edellä.

Vielä on matkaa tilanteeseen, että tekoäly testaisi itsenäisesti. Tai että tekoäly tekisi testausautomaation itsenäisesti. Ehkä sellainen polku voi olla näkyvissä jossain tulevaisuudessa, mutta silloin meille tulee uusi kysymys: Miten määritellään se, mitä tuon itsenäisen tekoälyautomaation tulisi testata?

Tämän päivän tekoälyratkaisuja on kuitenkin jo monia. Testejä voi priorisoida automaattisesti tehokkaampaan suuntaan vianlöytämisen kannalta. Testausautomaatiota voi opettaa vikasietoisemmaksi, testiskripti ei hätkähdä pienestä erosta odotetun ja todellisen lopputuloksen välillä. Rutiininomaisia testejä voi ajaa automaattisesti.

Webinaari on suunnattu ohjelmistotestauksesta kiinnostuneille ammattilaisille yrityksissä, yhteisöissä tai julkisella sektorilla. 

Webinaari pidettiin 10.12.2021 klo 9:30 – 10:15.

Testauswebinaarin asiantuntija

Asiantuntijana toimii EuroSTAR Software Testing Excellence Award 2021 voittaja Kari Kakkonen. Kari on DevOpsin ja testauksen johtavia hahmoja ja uranuurtajia, joka on mm. nähty Tivin 100 IT-vaikuttajan listalla. Kari on myös Dragons Out lasten testauskirjan kirjoittaja.

Tieturin testauskurssit

Tutustu ohjelmistotestauksen koulutuksiimme – ISTQB sertifioinnilla tai ilman.

Asiasanat:

Tekoäly Testaus