Microsoft Teamsin Premium-versio tekee käytöstä persoonallisempaa ja suojatumpaa

Julkaistu 14.3.2023
Lukuaika noin 2 min

Microsoft julkisti helmikuussa 2023 Teamsiin maksullisen Premium-toiminnon, joka lisää Teams-kokouksiin ja -webinaareihin äly- ja turvaominaisuuksia. Muutama Teamsin ominaisuus siirtyy Premiumiin ja poistuu Teamsista siirtymäajan jälkeen, mutta myös Teamsin käyttäjä hyötyy kokousosallistujana Premiumin ominaisuuksista. Osa ominaisuuksista on jo nyt käytössä. Lisää toimintoja pitäisi tulla kesään 2023 mennessä.

Alla listaus osasta tärkeimmistä ominaisuuksista ja toiminnoista, joita Teams Premiumin käyttäjät saavat käyttöönsä.

Brändin mukaiset, tallennetut kokouspohjat

Käytä kokouksissa organisaation omia kokousmalleja, joissa kokousasetukset ovat valmiina. Uutta kokousta luodessasi sinun ei tarvitse miettiä uudestaan ja uudestaan kokouksen lukuisia asetuksia. Lisää aulaan ja kokouksiin yrityksen brändin mukainen taustakuva ja muokkaa Yhdessä-tila haluamaksesi. Seuraa kokouksen aikana puhetta live-käännöksellä tekstitettynä valitsemalla käännöskieli jopa 40 eri kielestä. Myöhemmin tuleva ominaisuus tekee transkriptiot aikaisemmista kokouksista.

Kokouksen ulkoasun voi muokata brändin mukaiseksi Microsoft Teams Premiumissa. KUVA: MICROSOFT

Suojatut kokoukset, joissa virtuaaliassistentti on apuna

Suojaa kokoukset lisäämällä vesileima kokouksen taustalle, joka näkyy esimerkiksi näyttökopioissa. Rajoita osallistujien mahdollisuuksia tallentaa kokous ja estä chat-keskusteluissa kopiointi ja liittäminen. Kokoustallenteisiin tulevat aikaleimaukset esimerkiksi aihejaon sekä kokoukseen liittymisen ja poistumisen mukaan. Virtuaaliassistentti seuraa kokouksia, joihin et pääse, ja tekee niistä yhteenvetoja ja toimenpide-ehdotuksia.

Joustavampi webinaarirekisteröintien hallinta

Webinaareissa voit pyytää osallistujien rekisteröintiä ja rajoittaa osallistujien määrää. Rekisteröityneitä ollessa enemmän kuin osallistujamäärä luodaan jonotuslista. Paikan vapautuessa osallistuja siirtyy jonotuslistalta hyväksyntätilaan, jossa järjestäjä hyväksyy tai hylkää pääsyn webinaariin. Rekisteröityneille osallistujille lähetetään webinaarin muistutusviesti. Rajaa osallistujien rekisteröinnin aloitus- ja lopetusaika ja tarvittaessa hyväksy rekisteröityneet henkilöt manuaalisesti.

Microsoft Teams Premium mahdollistaa mm. tekstiviesti-ilmoituksien ja virtuaaliassistentin hyödyntämisen. KUVA: MICROSOFT

Miellyttävämpi osallistumiskokemus

Webinaarin esittäjät voivat odottaa esityksen alkua, tarkastella ja viimeistellä esitystä ja muuttaa osallistujien asetuksia green roomissa. Rajaa esitys niin, että osallistujat näkevät esimerkiksi vain jaetun sisällön ja valitut osallistujat. Webinaarin järjestäjä tarvitsee Premiumin käyttääkseen uusia ominaisuuksia, mutta osallistujat tulevat toimeen ilman Premiumia.

Lähetä asiakkaille ennakkoon virtuaalitapaamisista tekstiviesti-ilmoituksia. Asiakas osallistuu tapaamiseen mobiililaitteen selaimella lataamatta Teamsia. Virtuaalitapaamisten analytiikka näyttää monenlaisia historiatietoja tapaamisista, kuten poissaolot ja odotusajat.

Kannattaako Teams Premium ottaa käyttöön?

Uudet ja osin vanhat ominaisuudet parantavat ja helpottavat Teams-kokousten ja -webinaarien hallittavuutta ja käytettävyyttä. Organisaation tietohallinto-osaston tai vastaavan täytyy vain räätälöidä ominaisuudet omalle organisaatiolle sopiviksi, jotta ominaisuuksista saadaan paras hyöty ja käyttäjien on niitä mukava käyttää.

Tie­tu­rin Teams-kou­lu­tuk­set

Tietoa kirjoittajasta:

Jorma Järvinen
Seniorikonsultti

Jorma Järvinen on Tieturin Microsoft Office -kouluttaja. Hän tuntee Excelin kuin omat taskunsa, työstää Word- ja PowerPoint-mallipohjat käden käänteessä sekä opastaa ohjelmien tehokkaaseen käyttöön. Jorma kouluttaa suomen lisäksi myös englanniksi ja ruotsiksi.

Asiasanat:

Fasilitointi Teams Etätyö Teams Premium