EtusivuHae koulutuksiaChatGPT sovelluskehittäjälle ja projektipäällikölle

ChatGPT sovelluskehittäjälle ja projektipäällikölle

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_half

Kun OpenAI julkisti ChatGPT:n, otettiin pieni askel tekoälykehityksessä, mutta jättiharppaus sen jokapäiväisissä hyödyntämismahdollisuuksissa. Keskusteleva valtavaan muuttujamäärään perustuva tekstimalli yllätti nopeasti monet kyvykkyyksillään ja luovuudellaan. Sovelluskehittäjille “prompting” on yksi uusi työkalu pakissa, mutta pian sellainen, joka tulee korvaamaan monia muita ja ehkä lähivuosina jo suuren osan kehittäjistäkin.


Paikka
Helsinki

Koulutusmuoto
Classroom
Remote

Kesto
0.5 päivää

Hinta
450 €

Kohderyhmä

Kurssi on suunnattu sovelluskehittäjille, teknisille asiantuntijoille, tuoteomistajille, projektipäälliköille ja tiiminvetäjille. Tarkoituksena on antaa hyvä yleisymmärrys siitä, miten hyödyntää tehokkaasti ChatGPT:tä jo nyt ja miten se tai sen kaltaiset työvälineet tulevat kehittyessään olemaan välttämätön osa mitä tahansa kehitysprojektia. Sinun ei tarvitse osata sujuvasti mitään yksittäistä ohjelmointikieltä kyetäksesi seuraamaan kurssin esimerkkejä.

Kurssin sisältö

ChatGPT: miksi maailma innostui?

  • ChatGPT on uuden ajan airut. Tekoälyn mahdollisuuksia on maalailtu pitkään ja nyt ChatGPT:n myötä ne konkretisoituivat ja tulivat myös kaikkien saataville. Sovelluskehittäjän tuottavuus otti superloikan ja pian missä tahansa roolissa ohjelmistoprojektiin osallistuvalla on oltava hyvä ymmärrys keskustelevan tekoälyn ja ns. promptaamisen mahdollisuuksista.

ChatGPT ja sovelluskehitys

  • ChatGPT kykenee auttamaan sovelluskehityksessä alkaen ideoinnista ja jatkuen konkreettiseen koodin kirjoittamiseen. Sovelluskehittäjälle tämä tuo helpotusta ja parantaa tuottavuutta. Aloittelevalle koodaajalle tai muussa roolissa projektiin osallistuvalle se tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden osallistua ja oppia.

ChatGPT ja projektinhallinta

  • ChatGPT kykenee auttamaan projektipäälliköitä projektien suunnittelussa ja hallinnassa. He voivat pyytää mallia tarjoamaan näkemyksiä ja suosituksia tiettyihin projektiin liittyviin tehtäviin, aikatauluihin ja mahdollisiin riskeihin. ChatGPT:ä voidaan myös käyttää raporttien ja projekti päivitysten generoimiseen.

ChatGPT ja koodin ymmärtäminen sekä dokumentointi

  • ChatGPT kykenee selittämään jo kirjoitettua koodia ja sen merkitystä sekä mahdollista käyttötarkoitusta. Jopa tarkoituksella vaikeaselkoiseksi kirjoitettu koodi (obfuskoitu) aukeaa ja tulee lukukelpoiseksi. Lisäksi koodin aukiselittäminen auttaa ymmärtämään, mitä siinä oikein tapahtuu ja dokumentoinnistakin tulee vähemmän tuskaista.

ChatGPT ja koodin testaaminen

  • Testiluokkien kirjoittaminen on tuskaa ja jää usein projektin viimeiseksi vaiheeksi. ChatGPT osaa auttaa tässäkin.

Mitä seuraavaksi luvassa?

  • Tulevaisuudessa tulemme todennäköisesti näkemään paitsi nyt kehitysvaiheessa olevan ChatGPT:n valmistumisen ja tuotteistamisen maksulliseksi, niin myös sen taustalla olevan GPT3:n päivittymisen monin verroin suorituskykyisemmäksi GPT4:ksi. Lisäksi Github Copilotin ja ChatGPT:n rinnalle noussee muitakin Deepmindin AlphaCoden tyyppisiä vaihtoehtoja. Yksi asia on varmaa: edessä ei tule olemaan tylsiä vuosia!

ChatGPT-koulutuksen kouluttaja

Kouluttajana Immo Salo, joka on toiminut valmentajana yrityksissä ja yliopistoissa vuodesta 2003 lähtien. Immo on kirjoittanut useita tietokirjoja aiheista tekoäly, big data, pilvipalvelut ja analytiikka.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista:

Aiheeseen liittyvät blogit: