PHP-ohjelmointi
Koulutuksessa käymme läpi PHP-ohjelmointia. Koulutuksen käytyäsi osaat monin tavoin liittää dynaamisesti generoitavia osia staattisiin sivuihin. Osaat myös käsitellä lomakkeita, luoda tietokantayhteyden ja cookiet ovat tuttuja.
PHP on ehkä tämän hetken merkittävin Internet-palvelimen ohjelmointitekniikka varsinkin Linux-Apache-alustalla. Avoimen lähdekoodin kehitysmallin ansiosta se on nopeasti kehittynyt erittäin rikkaaksi web-sivujen skriptauskieleksi. PHP kuuluu nykyään Unix- ja Linux-palvelimen keskeisiin työkaluihin, mutta on käytettävissä myös Windows-alustalla toimivissa www-palvelimissa.
Www-sivujen generointiin erikoistuneena kielenä PHP tarjoaa ehdottomasti helpoimman tavan luoda dynaamisia sivuja. Kieleen kuuluu sisäänrakennettuna tuki sekä avoimille MySQL- ja PostgesSQL-tietokannoille että monelle kaupalliselle tietokannalle kuten MS SQL Server, Oracle- ja ODBC-rajapinnalle.
Koulutusmuoto
Classroom
Remote
Kesto
1 päivä
Hinta
890 €
Kohderyhmä
Kurssi sopii Internet-palvelun tuottajille, joilla on ohjelmointikokemusta jostain lausekielestä ja joille HTML on tuttua. Koska PHP kuuluu monen suomalaisen Internet-palveluntarjoajan vakiovalikoimaan, voi kielestä saada helposti elävyyttä myös pk-yrityksen vuokratulla palvelimella sijaitseville kotisivuille.
PHP-ohjelmointi -kurssin sisältö
- Yleiskatsaus
- Asentaminen ja käyttöönotto
- PHP:n liittäminen HTML-sivulle
- Kielen perussyntaksi
- PHP:n keskeiset funktiot
- Lomakkeiden ja lomakedatan käsittely
- Tilanhallinta: evästeet ja sessiot
- Tiedostojen käsittely
- Rakenteisen tiedon käsittely: XML ja JSON
- Tietokantojen käyttö
- Komponenttikirjastot ja riippuvuuksien hallinta (Composer, PEAR)
- PHP:n tietoturva-asiaa
Ajan salliessa voidaan käsitellä myös:
- Template-moottorit: Mustache ja Jade
- PHP-frameworkit
- Yksikkötestaus
Aikataulu
Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 16-16.30. Aamiainen on tarjolla klo 8.15-9.00.
Kokemuksia
- Hyvä koulutus, ei oikein muuta voi sanoa. Täytyy pyytää työnantajalta jatkokoulutusta, jahka olen omaksunut nämä asiat 🙂
Aiheeseen liittyvät webinaarit
Aiheeseen liittyvät blogit