Robot Framework

Ota suosittu testausautomaatiotyökalu haltuun.
Katso koulutukset

Robot Framework on avoimen lähdekoodin työkalu, joka soveltuu erityisesti hyväksymistestaukseen ja hyväksymistestausvetoisessa kehitykseen (ATDD). Robot Framework on Suomessa hyvin suosittu ja Robot Framework -osaaminen on olennainen osa testausautomaation kehittäjän työkalupakkia.  

Robot Frameworkin kehitys alkoi vuonna 2005 Pekka Klärckin diplomityöstä. Samana vuonna kehitettiin ensimmäinen versio Nokia Networksissä. Julkaisustaan lähtien Robot Framework on nostanut tasaisesti suosiotaan Suomessa. 

Yksi Robot Frameworkin vahvuuksista on sen käytön aloittamisen helppous käyttäjän näkökulmasta. Työkalun käyttö ei edellytä ohjelmointiosaamista, sillä työkalu käyttää avainsanapohjaista rakennetta testien kuvaamiseen. Moni testaaja kokeekin työkalun helposti lähestyttäväksi. 

Käytön aloittamisen helppouden vuoksi Robot Framework tarjoaa erittäin hyvän vaihtoehdon testiautomaatiotyökaluksi. Avoimen lähdekoodin tuotteena sen kokeilukynnys myös organisaation näkökulmasta kaupallisia huomattavasti tuotteita pienempi. 

Viime vuosina Robot Frameworkin käyttö on noussut myös ohjelmistorobotiikassa (RPA). Avoimen lähdekoodin mahdollistama helppo käyttöönotto ja tehokas laajennettavuus ovat valtti myös ohjelmistorobotiikan puolella. Robot Frameworkin avainsanapohjainen lähestyminen toimii myös ohjelmistorobotiikassa hyvin.  

Robot Framework -koulutuspolku

Tieturilta löydät koulutusta niin Robot Frameworkin perusteisiin kuin tietojesi syventämiseen. Robot Framework -koulutuspolku tarjoaa ohjelmistotestauksen ammattilaisille uusia taitoja, joilla hyödynnät Robot Frameworkia testausautomaatiossa entistä tehokkaammin. 

  1. Robot Framework perusteet -kurssi perehdyttää asentamisesta lähtien tämän suositun open source -ohjelmiston hyödyntämiseen testauksessa. 
  1. Robot Frameworkiin on tarjolla runsaasti valmiita kirjastoja, mutta juuri itselle parhaiten sopivien laajennusten tekeminen edellyttää perusohjelmointitaitoa Pythonilla. Tähän tarpeeseen vastaa kurssi Python perusteet Robot Frameworkin käyttäjille. Jos Python on sinulle jo tuttua, voit tulla suoraan jatkokurssille. 
  1. Viimeisenä askeleena kehittyneemmän Robot Frameworkin käyttämisen polulla on Robot Framework jatkokurssi, joka jatkaa perustaidoista vaativampaan käyttöön, hyödyntäen mm. edellisessä vaiheessa oppimaasi Python-ohjelmointia.

Ajankohtaista luettavaa

Blogi 5.3.2024

Vuoden testaaja 2023 -ehdokkaat vastaavat: tekoälyn vaikutukset testaukseen

Lue lisää

Katso webinaarit

Webinaari: Testauksen johtaminen hyödyntää liiketoimintaa ja koko organisaatiota

Aika: 27.11.2023 12:00
Kesto: 60 min

Lue lisää

Webinaari: Kuinka kehittyä monipuoliseksi testaajaksi?

Aika: 30.03.2023 10:00
Kesto: 45 min

Lue lisää