Microsoft Access

Microsoft Access sopii hyvin pienempiin projekteihin ja organisaatioihin, jotka tarvitsevat helppokäyttöisen tietokantaratkaisun tietojen tallentamiseen, hakuun ja analysointiin.
Katso koulutukset

Microsoft Access on tietokantahallintajärjestelmä, joka on osa Microsoft 365 -ohjelmistopakettia. Se tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden luoda ja hallinnoida tietokantoja helposti ilman syvällistä ohjelmointiosaamista. Accessin avulla voit tallentaa, järjestellä, hakea ja analysoida tietoja tehokkaasti. 
 

Microsoft Accessin avulla voit luoda ja hallinnoida tietokantoja ilman suurta ohjelmointiosaamista. Se sopii hyvin pienempiin projekteihin ja organisaatioihin, jotka tarvitsevat helppokäyttöisen tietokantaratkaisun tietojen tallentamiseen, hakuun ja analysointiin. 

Microsoft Access työkalun hyödyt:
 

  • Helppokäyttöisyys: Access on suunniteltu helppokäyttöiseksi tietokantatyökaluksi, joten sen käyttöliittymä ja ominaisuudet ovat helposti omaksuttavissa. Voit luoda tietokantoja ja määritellä tauluja, kenttiä ja suhteita graafisella käyttöliittymällä ilman tarvetta ohjelmointikoodille. Access perusteet kurssilla opit luomaan uusia Access-tietokantoja ja käsitellä olemassa olevia tietokantoja. 
  • Tietojen tallennus ja järjestely: Access mahdollistaa tietojen tallentamisen taulukoihin, joissa voit määrittää eri kentät, kuten tekstiä, numeroita, päivämääriä ja muita. Voit järjestellä tietokantojen taulukot ja luoda liitoksia eri taulujen välillä, mikä mahdollistaa monimutkaisten tietokantojen rakentamisen. 
  • Kyselyt ja raportit: Access tarjoaa kattavat kyselytoiminnot, joiden avulla voit hakea ja suodattaa tietoja tietokannoista helposti. Voit luoda monimutkaisia kyselyitä käyttäen SQL-kyselykieltä tai graafista kyselysuunnittelijaa. Accessin avulla voit myös luoda ammattimaisia raportteja, joissa voit esittää tietoja visuaalisesti ja tehdä laskutoimituksia. 
  • Käyttöliittymät ja lomakkeet: Access tarjoaa käyttöliittymien ja lomakkeiden luomiseen työkalut, joiden avulla voit syöttää ja näyttää tietoja tietokannasta käyttäjäystävällisellä tavalla. Voit luoda räätälöityjä lomakkeita, joiden avulla käyttäjät voivat syöttää ja päivittää tietoja tietokantaan. Access jatkokursilla käydään läpi mm. Access-tietokantasovellusten luontia ja muokkausta. Koulutuksen jälkeen osaat luoda eri tyyppisiä lomakkeita ja lisätä niihin toiminnallisuutta makrojen avulla. 
  • Laajennettavuus ja integrointi: Access integroituu saumattomasti muihin Microsoft 365 -sovelluksiin, kuten Exceliin, Wordiin ja Outlookiin. Voit tuoda ja viedä tietoja eri muodoissa, kuten Excel-tiedostoina tai tekstiaineistoina. Lisäksi Access tarjoaa mahdollisuuden laajentaa toiminnallisuuttaan Visual Basic for Applications (VBA) -ohjelmointikielellä, mikä mahdollistaa räätälöityjen sovellusten kehittämisen 

Meiltä löydät niin perus- kuin jatkotasonkin koulutukset Microsoft Accessin käyttöön. Koulutuksissa opit, miten luodaan uusia Access-sovelluksia ja käsitellään jo olemassa sovelluksia.  

Toteutamme Access-koulutusta myös asiakaskohtaisena. Ota yhteyttä ja kysy lisää! info@tieturi.fi

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit