Jani Tuuri – utelias generalisti palveluammatissa

Julkaistu 14.12.2022
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on tuoteryhmäpäällikkö, team lead Jani Tuuri, joka pitää paljon monipuolisesta työnkuvastaan, ja tuntee olevansa palveluammatissa.

Jani on työskennellyt Tieturissa vuodesta 2015 lähtien, ja työn sisältö on muuttunut ajan myötä. Nyt tuoteryhmäpäällikkönä ja tiiminvetäjänä työnkuva on hyvin monipuolinen, ja sitä myötä työ erittäin vaihtelevaa: kahta samanlaista työpäivää ei ole.

”Tämä on uteliaalle mielelle sopiva paikka. Työssäni on hyvä tietää niin omien hommien tekemiseksi kuin asiakkaiden tilanteiden ymmärtämiseksi vähän kaikesta: ketterästä tuotekehityksestä teknisiin ratkaisuihin ja asiakaskokemukseen sekä virallisista IT-alan sertifioinneista tiimien vetämiseen. Tietoja yhdistelemällä saan asioita aikaiseksi ja eteenpäin. Tässä pääsee olemaan hyvin monissa kuvioissa mukana ja pureutumaan asioihin monista eri näkökulmista.”

Uuden oppiminen kiinnostaa

Jani kuvaakin itseään generalistiksi, ja kokee olevansa monella tavalla ”palveluammatissa.” Taustaltaan hän on elektroniikan ja tuotantotalouden diplomi-insinööri, ja lisäksi suorittanut MBA-tutkinnon Yhdysvalloissa.

”Tunnen välillä olevani jonkinlainen tietokeskittymä. Tietämykselläni pystyn rakentamaan vastauksia ja ohjaamaan eteenpäin muita – sekä asiakkaita että kollegoita, jotka sitten voivat kehittää toimintaansa. Pystyn siis palvelemaan sidosryhmiä.”

Tieturin vahvuus on laaja koulutusportfolio ja kouluttajaverkosto, niinpä tuoteryhmäpäällikölle riittää kiinnostavia haasteita.

”Tässä työssä saa ja pitää olla koko ajan hereillä. Saan oppia koko ajan uutta, mikä on ehdottomasti työn paras ja kiinnostavin puoli.”

Palautetta saa nopeasti

Yksi Tieturin toiminnan vahvuuksista on, että asiakaspalautetta saadaan nopeasti monia eri kanavia pitkin, ja palautteen myötä tuoteryhmäpäälliköt kehittävät koulutustarjontaa jatkuvasti asiakkaiden ja markkinoiden tarpeita vastaavaksi.

”Me kysymme asiakastyytyväisyydestä jatkuvasti, muun muassa siitä, miten tietty koulutus toimii. Myös markkinoinnin statistiikasta saadaan kiinnostavaa näkemystä. Eli tietoa kehitystyöhön on saatavilla hyvin ja nopeasti.”

Kun palautetta saadaan jatkuvasti, myös korjausliikkeitä pystytään tekemään nopeasti, mikä on tietysti hyvä asia koko organisaatiolle – ja erityisesti palkitsevaa ja kannustavaa tekijöille. Asioihin ja omaan työhön kun voi vaikuttaa suoraan ja tulokset näkyvät heti.

Antiikkia, arkkitehtuuria ja uusia kokemuksia

Vapaa-aikanaan Jani tykkää matkustaa. Hän viihtyy mm. eurooppalaisissa kohteissa, joissa voi ihailla upeaa antiikkia ja arkkitehtuuria. Mutta myös muut mantereet kiehtovat.

”Matkustamalla voi kerätä uusia kokemuksia. Kun matkustat paikkaan, missä et ole ennen ollut, niin silloinhan kaikki on uutta ja ennen kokematonta.”

Yksi eksoottisimpia matkakohteita on tähän mennessä ollut Malesiassa sijaitseva Taman Negaran kansallispuisto, joka on maailman vanhimpia viidakoita. Siellä luonnonsuojelualueella sai nauttia luonnon rauhasta, ja muun muassa meloa upeissa viidakkomaisemissa kanoottiretkellä.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää