Joonas Laakso – videokuvaaja unelma-ammatissaan

Julkaistu 6.4.2023
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on Joonas Laakso, Tieturin markkinointitiimin verkkosisällön asiantuntija.

Joonas aloitti Tieturissa 2019 videotuotantotiimissä harjoittelijana ja jäi sille tielle. Joonaksen työnkuva on erittäin monipuolinen, siihen kuuluu mm. webinaarien kuvaus, videotuotanto ja verkkokoulutusten rakentaminen ja hallinnointi.

Joonas tuottaa myös Tieturin sisaryhtiön MIFin markkinointivideoita ja webinaareja. Joonaksen työnkuvaan kuuluu myös etäkoulutuksien fasilitointi ja tarvittaessa avustaa koulutuksissa sekä kuvaa koulutustallenteita. Joonas myös suunnittelee ja käsikirjoittaa kuvattavat videot.

”Videoiden teko saattaa kuulostaa simppeliltä, mutta varsinkin editointiin saattaa upota hyvinkin paljon aikaa, jos esimerkiksi halutaan yhdistellä useita kuvakulmia tai tehdä näyttäviä efektejä.”

Unelmien työ harrastuksesta

Joonas lähti opiskelemaan IT-alaa, koska hän tykkäsi viettää aikaa tietokoneella. IT-opintojen ohella hän otti kaikki mahdolliset videoiden tekoon liittyvät kurssit, koska tykkäsi siitä harrastuksena.

”En kumminkaan ajatellut sen olevan edes realistinen vaihtoehto, mitä voisin tehdä työkseni. ”

Joonaksen intohimo videointiin onkin lähtenyt harrastuksesta. Jo ennen opiskelujaan, Joonas kuvasi muutamia pelivideoita harrastuksena.

Harrastuksesta tuli Joonakselle lopulta ammatti. Joonasta inspiroi työ itsessään, monipuoliset haasteet innostavat aina seuraavaan tehtävään. Hän tuumaakin olevansa nyt unelmiensa työpaikassa. Joonas tuo Tieturiin uusia ideoita ja nuorekasta positiivisuutta ja erikoisosaamista kuten ihmisten ohjaamista kameran edessä.

”Jos luet tätä blogia, olet luultavasti nähnyt muutakin mun tekemää sisältöä, sillä kaikki Tieturin webinaarit ja videot mitä näet on pääasiassa mun käsialaa.”

Harrastus on nyt työ ja työ kuin harrastus

Kun päivittäinen aika kuluu koneen ääressä, vastapainoksi vapaa-aikanaan Joonas tykkää liikkua monipuolisesti ja harrastaa ulkoilua päivittäin. Talvisin Joonas käy laskettelemassa ja kesäisin golffaamassa. Ympäri vuoden Joonas käy pelaamassa sulkapalloa kollegan kanssa kerran viikossa.

”Jotain liikunnallista pitää olla vastapainona tietokoneen kanssa työskentelevälle. Kodin lähellä onkin hyvät puistot, jossa voi työpäivän jälkeen harrastaa ulkoilua ja luonnossa liikkumista.”

Joonas harrastaa myös vapaa-ajallaan videoiden kuvausta ja editointia, eli mies on tosiaan unelmiensa työpaikassa. Kuvaaminen onkin Joonaksen intohimo.

”Kun harrastus ja työ ovat lähes samat, vain kuvattava kohde muuttuu.”

Joonas on innostunut myös autoista ja autoilusta. Viime kesänä Joonas rakenteli omaa autoa ja kävi ajamassa sillä Turun saariston rengastien. Ensi kesäksi on suunnitteilla pidempi road trip Suomen halki.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää