Tuuli Pesonen – ketterä elokuvapelaaja

Julkaistu 10.2.2023
Lukuaika noin 2 min

Tieturin sydän ovat Tieturin koulutuksen asiantuntijat sekä kouluttajamme. Tänään esittelyvuorossa on Tuuli Pesonen, yksi seniorikonsulteistamme.

Scrum masterista kouluttajaksi

Tuuli aloitti tammikuussa 2023 Tieturilla seniorikonsulttina. Hän on mm. sertifioitu SAFe Program Consultant ja Certified Scrum Professional, mutta myös fasilitointi ja leanin periaatteet ovat hänen vahvoja osaamisalueitaan. Tuulilla on yli 10 vuoden kokemus eri rooleista ketterissä kehitysprojekteissa, mutta myös perinteiset projektit ovat tulleet tutuksi. Aiemmassa työssään Tuuli toimi Lean-Agile palvelualueen konsulttina ja työskenteli erilaisissa asiakastoimeksiannoissa mm. Agile Coachina, Scrum Masterina ja projektipäällikkönä.

Tuuli päätti hakea Tieturille kouluttajaksi, kun bongasi Tieturin hakuilmoituksen LinkedInistä. Kokemusta ketteryyden ja SAFen kouluttamisesta oli kerääntynyt asiakastoimeksiantojen ohella vuodesta 2018 alkaen ja ajatus siirtymisestä täyspäiväiseksi kouluttajaksi osui juuri sopivaan ajankohtaan.

Oppimisen iloa

Tuulin kouluttajauran alkukipinän voi sanoa syntyneen, kun hän sovelluskehittäjänä perehdytti uusia kollegoitaan järjestelmän saloihin ja myöhemmin Scrum Masterina ja Agile Coachina työpajoja fasilitoidessaan huomasi pitävänsä siitä, että osallistujat saivat ahaa-elämyksiä ja uusia ajatuksia tilaisuuksista. Tuuli pitää opettamisesta ja saa edelleen paljon iloa, kun saa osallistujat keskustelemaan ja luomaan uusia ideoita.

Kouluttajana Tuuli on innostuva eikä turhan vakavasti itseään ottava. ”On hienoa, että Tieturissa jokainen voi kouluttaa omalla tavallaan eikä tarvitse noudattaa mitään tiettyä vakiomallia.”

Kysymisen ja auttamisen kulttuuri on ollut aina Tuulin matkassa ja hän pitää siitä, että yhteistyössä parannetaan toimintatapoja ja päivittäistä arkea. Tuuli tuo Tieturin iloiseen työyhteisöön osaavan työkaverin, jolta saa aina kysyä, jos joku askarruttaa. ”Ei ole tyhmiä kysymyksiä”, Tuuli toteaa.

Pihatöitä ja elokuvapelejä

Vapaa-aikanaan Tuulin saattaa löytää omalta pihalta kuopsuttamassa kasvimaata ja marjapensaita. Kun pihahommat keskittyvät kuitenkin enemmän kesäaikaan, niin muuna vapaa-aikanaan hänet voi löytää perheen karvakorvien seurasta tai pelien ääreltä. Peleistä kiehtovat etenkin mukaansa tempaavat fantasiapelit, jotka ovat parhaimmillaan kuin monituntisia elokuvia, joiden juoneen pääsee itse osallistumaan. ”Siinä unohtuu muut arjen kiireet, kun pääsee hetkeksi uppoutumaan aivan eri maailmaan.”

Tuuli tykkää myös kutoa kirjolapasia ja ommella, mutta nämä harrastukset ovat jääneet viime aikoina ruuhkavuosien jalkoihin.

Tuulin pääset Tieturilla tapaamaan mm. SAFe- ja Scrum Master -koulutuksissa. Tunnistat Tuulin kasvokkain siitä, että innostuessaan hän puhuu nopeasti kädet tarinan mukana ahkerasti viuhtoen.

Katso myös muut tieturilaisten esittelyt.

Asiasanat:

Tieturilaiset

Aiheeseen liittyvät blogit:

Blogi 17.4.2024

Oppimisstrategiat työelämässä – Miten tuet henkilöstön osaamisen kehittymistä ja innovointia?

Lue lisää