EtusivuMicrosoft Power BIPower BI ja tiedolla johtamisen perusteet

Power BI ja tiedolla johtamisen perusteet

star_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_fullstar_empty

Microsoft Power BI on maailman johtava raportoinnin ja tiedolla johtamisen työkalu. Power BI:tä voidaan käyttää hyvin laajasti eri tarkoituksiin. Yhtenä ehkäpä yleisimpänä käyttökohteena on esimerkiksi yritysten taloustiedot ja niistä tehdyt erilaiset ja tasoiset sisäiset raportit ja analyysit.

Koulutuksen ensimmäisen päivän jälkeen osaat suunnitella organisaation tiedolla johtamista, toteuttaa ja julkaista raportteja Power BI -palvelussa hyödyntäen mm. erilaisia visuaalisia elementtejä. Koulutuksessa käydään myös läpi, miten luodaan mittareita ja laskettuja sarakkeita, miten yhdistää raportin tauluja tehokkaiksi tietomalleiksi sekä miten dataa pystyy osittamaan eri elementtien avulla. Opit myös kirjainmerkkien avulla luotavia toiminnallisuuksia sekä tekemään yksinkertaisia muokkauksia Power Query -kyselyeditorissa.

Koulutuksen toisen päivänä saat oppeja tilanteeseen sopivien DAX-kaavojen valintaan sekä kaavoihin liittyvän dokumentaation tulkintaan. Lisäksi opit valitsemaan Power Queryssä sopivia muokkauselementtejä ja laatimaan sopivia tietomalleja Power BI -ympäristössä.


Paikka

Helsinki


Koulutusmuoto

Classroom
Remote


Kesto

2 päivää


Hinta

1590 €

Kohderyhmä

Koulutus sopii esimerkiksi controllereille, kehityshenkilöille sekä vastaaville asiantuntijoille, joiden tehtävänä on organisaatiossa kehittää tiedolla johtamista.

Tavoite

Koulutuksen jälkeen sinulla on kokonaisvaltainen ymmärrys siitä, kuinka raportointikokonaisuus rakennetaan ja miten sitä hyödynnetään erityisesti tiedolla johtamisen näkökulmasta.

Esitiedot

Varsinaisia esitietovaatimuksia koulutukselle ei ole, mutta näkemystä ja kokemus tiedon analysoinnista ja raportoinnista on suositeltavaa.

Power BI ja tiedolla johtamisen perusteet – kurssin sisältö

1. Päivä

 • Tiedolla johtamisen perusteet
 • Power BI työkalun ja ympäristön perusteiden ymmärrys
  • Raportoinnin työkulku
  • Power BI –desktop
  • DAX-perusteet

2. Päivä

Power BI-työkalun ja ympäristön syvällisempi tuntemus ja käyttö

 • DAX:n ominaisuudet
 • Power Query
 • Tietomallinnus
 • Suorat yhteydet tietolähteisiin

Koulutuksen vetäjänä toimii Ready Solutions Oy:n asiantuntija.