Mobiilikehitys

Kehity mobiilisovellusten kehittämisessä.
Katso koulutukset

Teetkö tai suunnitteletko mobiilisovelluksia? Haussa osaaminen Xamarin-ohjelmointiin? Tavoitteena Android- tai iOS-sovellus? Katso mobiilikehitys-koulutuksemme. 

Mitä on mobiilisovellusten kehittäminen? 

Mobiilisovelluskehitys on joukko prosesseja ja menettelyjä, jotka liittyvät ohjelmistojen kirjoittamiseen älypuhelimille ja muille kannettaville laitteille. Nykyään kaksi merkittävintä mobiilialustaa ovat Applen iOS ja Googlen Android.  

Mobiilisovelluskehitys juontaa juurensa web-sovelluskehityksen tavoin perinteisemmästä ohjelmistokehityksestä. Yksi ratkaiseva ero on kuitenkin se, että mobiilisovellukset kirjoitetaan usein nimenomaan tietyn mobiililaitteen ainutlaatuisten ominaisuuksien hyödyntämiseksi. Esimerkiksi pelisovellus saatetaan kirjoittaa hyödyntämään iPhonen kiihtyvyysanturia tai terveyssovellus älykellon lämpötila-anturia. 

Mobiilisovellusten edut 

Mobiilikehityksessä on monenlaisia etuja verrattuna siihen, että koodattaisiin jonkinlaisella hybridialustalla, mikä toimisi sekä mobiililla, että nettisivuilla. Näitä etuja ovat esimerkiksi: 

  • Parannettu käyttöliittymä. Sovellukset, jotka on räätälöity erityisesti järjestelmälle, jossa ne toimivat, ovat poikkeuksetta parempia kuin kokemukset, jotka on kehitetty toimimaan verkossa. 
  • Kohderyhmänä on enemmän käyttäjiä. Huomattava osa käyttäjistä asioi nykyään mieluummin mobiilisovellusten kautta. Tämä pätee erityisesti nuorempiin väestöryhmiin ja on jatkuvasti kasvava kohdeyleisö. 
  • Suorat yhteydet käyttäjiin. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden pitää yhteyttä käyttäjiin ilman kolmannen osapuolen sosiaalisen median alustaa tai suodattimia. 
  • Mobiilialustan ominaisuussarjat. Laitteen ominaisuuksia, kuten kameraa, antureita ja maksutapoja, on helppo käyttää natiivien mobiilisovellusten avulla käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. 
  • Käyttöjärjestelmän ominaisuudet: Täysi pääsy käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin, kuten push-ilmoituksiin, tarkoittaa, että palveluiden ja tapahtumien suoraan mainostamiseen on monia vaihtoehtoja. 
  • Offline-yhteys. Mahdollisuus käyttää toiminnallisuuden eri osa-alueita ilman verkkokäyttöä saa käyttökokemuksen tuntumaan käyttäjistä johdonmukaisemmalta ja luotettavammalta. 
  • Luo tarttuvuutta. Tuotemerkkisi ja palvelujesi upottaminen käyttäjän taskuun on loistava tapa pitää yhteyttä ja luoda pysyvämpi suhde. Kun brändisi on laitteessa, se parantaa näkyvyyttä ja saatavuutta erityisesti verkkokokemukseen verrattuna. 

Mobiilisovellusten kehittäjistä on pulaa ja työmaailmassa, mutta Tieturilta saat tarvitsemasi koulutuksen mobiilisovellusten kehittämiseen. Valitse koulutus ja tule oppimaan! 

Android Developer Workshop 

Xamarin-ohjelmointi

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit