Uudista johtamiskäsitystäsi

Aika: 08.10.2019 11:00
Kesto: 45 min

Johtajuus on ryhmäilmiö: onnistuminen ei perustu johtajan karismaan tai johtajille tyypillisinä pidettyihin ominaisuuksiin, vaan ryhmän yhteiseen sosiaaliseen identiteettiin ja johtajan kykyyn hyödyntää sitä.

Johtajan tehtävänä on rakentaa ryhmälle yhteinen identiteetti. Kun ryhmä jakaa yhteisen identiteetin, jäsenet luottavat toisiinsa, ovat motivoituneita yhteistyöhön ja toimivat itseohjautuvasti.

Webinaarissamme Näin motivoin yhteistyöhön -kirjan kirjoittajat TkT, VTM Satu Koivisto ja YTM, RI Ritva Ranta keskustelevat yhteistyön johtamisesta. He molemmat ovat aiheen asiantuntijoita ja heillä on pitkä kokemus julkisen ja yksityisen sektorin organisaatioiden kehittämisestä ja valmentamisesta niin tutkijoina, konsultteina kuin valmentajina.

Kirja perustuu eri toimialoilla ja kulttuureissa testattuun sosiaalisen identiteetin johtamismalliin ja siinä tutustutaan SIMOL-mallin hyödyntämiseen yhden tiimin tarinan avulla. Teoriaosuuden lomassa seurataan tiimin muutosta ja kuvataan kohdattuja haasteita ja onnistumisia.

Kirja tarjoaa johtajille ja esimiehille toimivan mallin oman organisaation, verkoston tai tiimin yhteistyön johtamiseen ja kuroo umpeen tieteellisen tutkimuksen ja yhteistyön johtamisen käytäntöjen välillä olevaa kuilua.

Katso webinaaritallenne

Webinaari pidettiin 8.10.2019.

Asiasanat:

Johtaminen