EtusivuMarkkinoinnin työkalutTiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin

Kaipaatko uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen? Tule ja opi, miten voit hyödyntää tiedon visualisointia organisaatiosi viestinnän tukena!

Toteutamme koulutuksemme paikan päällä tai etänä tilanteen mukaan!


Paikka

Helsinki


Koulutusmuoto

Classroom


Kesto

1 päivä


Hinta

890 €

Kenelle Tiedon visualisointi -koulutus on tarkoitettu?

Koulutus on tarkoitettu kaikille viestinnän ja markkinoinnin tekijöille sekä asiantuntijoille, jotka haluavat kehittyä tiedon visualisoijina. Koulutus tarjoaa uusia ideoita ja konkreettista tukea tiedon visuaaliseen esittämiseen sekä viestin tehostamiseen infografiikan keinoin.

Tiedon visualisointi – tehosta viestiä infografiikan keinoin

Tietomäärä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja samaan aikaan maailma on visualisoitunut voimakkaasti. European Communication Monitor 2017 -tutkimuksen mukaan visuaaliset elementit ovat yhä tärkeämmässä roolissa myös tulevaisuuden strategisessa viestinnässä.

Tiedon visualisointi on kuitenkin haastavaa: Miten tehdä tieto näkyväksi ja erottua tiedon tulvasta? Miten tiivistää tietoa ja nostaa olennainen esille? Miten esittää monimutkainen tieto visuaalisesti helpossa, nopeassa, ymmärrettävässä, selkeässä ja yksinkertaisessa muodossa?

Tiedon visualisointi -koulutuksessa saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa ja pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä!

Tiedon visualisointi -koulutuksen sisällöt

Ei ole vain yhtä ja oikeaa tapaa visualisoida tietoa, mutta lopputuloksen pitää aina olla kohderyhmälle ja omalle yleisölle ymmärrettävä. Päivän aikana opit helpon menetelmän, jonka avulla voit lähestyä mitä tahansa informaatiota sisältävää tai välittävää tietoa muutamien kysymysten ja reunaehtojen avulla.

Tiedon visualisointi -koulutuspäivä jakautuu kahteen osaan:

  • Aamupäivällä saat rautaisannoksen tiedon visualisoinnin teoriaa. Opit lisää tiedon visualisoinnin lainalaisuuksista, perusperiaatteista ja keinoista sekä tehokkaista tekniikoista ja toimivista työkaluista.
  • Lounaan jälkeen pääset itse harjoittelemaan tiedon visualisointia käytännössä. Työstät oikeaa projektiasi entistä visuaalisemmaksi ja saat sekä annat palautetta toisten projekteista. (Ks. ”Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?”)

Tiedon visualisointi -koulutus antaa vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Milloin dataa on järkevää esittää visuaalisin keinoin?
  • Mistä lähden liikkeelle, kun haluan kertoa asiani visuaalisesti?
  • Miten saan suunnitelman liikkeelle? Mikä on paras tapa hahmotella ja hahmottaa toteutusta? Miten pääsen onnistuneesti maaliin?
  • Miten voin vaikuttaa viestin selkeyteen visuaalisin keinoin?
  • Miten lähestyä tiedon visuaalista esitystapaa? (Aikataulu, kohderyhmä, käytettävissä oleva tila ja mediaympäristö)
  • Osaanko lukea kuvaa? Ymmärränkö näkemäni?
  • Yksinkertaistaminen on vaikeinta – mutta vastaanottaja kiittää!

Mitä tarvitset mukaan Tiedon visualisointi -koulutukseen?

Ota koulutuspäivään mukaasi jokin tiedon visualisointiin liittyvä oikea projekti, jota haluat työstää päivän aikana ja jonka olet valmis altistamaan myös muiden ajateltavaksi ja palautteelle. Projekti voi olla jokin ajankohtainen työ tulevaisuutta varten tai jokin organisaatiosi vanha tuotos, josta haluaisit visuaalisemman kuin se on ollut.

Voit ottaa projektin mukaan joko sähköisessä muodossa tai printattuna. Työskentely tapahtuu käsin ja ajattelemalla, joten et tarvitse mitään muuta mukaan.

Ideana on, että pääset hyödyntämään aamupäivän oppeja käytännössä jo heti iltapäivän aikana. Luvassa siis ensiluokkainen yhdistelmä tiedon visualisoinnin teoriaa ja toimintaa!

Hinnoittelu

Koulutuksen järjestää Infor. Koulutuksen hinta on 890 euroa (+ alv. 24 %). Hinta sisältää koulutuksen, materiaalit sekä lounaan ja taukotarjoilut Helsingin lähipäivissä.

Kysy ryhmähintaa useammalle osallistujalle samasta organisaatiosta!
Koulutuskortilla maksettaessa: 1 koulutuskorttipäivä.

Tule ja opi visuaalista vaikuttamista!

Yhteistyössä: Infor

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista: