Scaled Agile Framework, SAFe®

SAFe® tuo organisaatioille hyötyä asettamalla asiakkaan keskiöön.
Katso koulutukset

Suosituin viitekehys ketteryyden skaalaukseen on SAFe® eli Scaled Agile Framework, joka on vahvasti käytössä mm. finanssisektorilla ja teleoperaattoreilla. Tämän lisäksi viitekehystä käytetään laajasti myös inspiraationa monen organisaation ketteryydessä, vaikka ne eivät olisi ottaneetkaan ns. puhdasta SAFea käyttöön.

Scaled Agile Framework, SAFe, on vuosien käytännön kokemuksien hioma viitekehys, joka on suunniteltu tukemaan erityisesti suuria organisaatioita ketterässä toiminnassa, kun kehitetään monimutkaisia tuotteita useiden scrum/kanban tiimien yhteistyöllä.

SAFen ytimessä on tiimien tiimi eli ketterä julkaisujuna (ART), joka tuottaa jatkuvaa arvoa tutkimalla, ymmärtämällä ja ratkaisemalla asiakkaan ja loppukäyttäjän haasteita. Julkaisujunan ytimessä ovat tehokkaat moniosaavat ketterät tiimit, jotka hyödyntävät parhaita käytäntöjä niin Lean UX:stä kuin DevOpsista kehittääkseen oikeita ratkaisuja oikeisiin haasteisiin.

Useat suuret organisaatiot, niin yksityisellä kuin julkisellakin sektorilla, ovat ottaneet SAFe-viitekehyksen menestyksekkäästi käyttöön.

Mikä SAFe-koulutus sopii minulle?

Kun haluat ymmärtää SAFen kokonaisuuden ja sitä ohjaavat periaatteet, on Leading SAFe erinomainen vaihtoehto kaikille SAFesta kiinnostuneille vastuualueista ja rooleista riippumatta. Toimiessasi SAFe-ympäristössä osana ketteriä tiimejä, esimerkiksi tuoteomistajana tai Scrum Masterina, perustason ymmärrystä tiimien työskentelystä ja iteraatioiden läpiviennistä saat SAFe for Teams -koulutuksesta tai roolikohtaisista SAFe Scrum Master ja SAFe Product Owner / Product Manager -koulutuksista.

Jos olet kokenut Scrum Master ja mahdollisesti jo saanut Scrum Master sertifioinnin scrum-viitekehyksestä, mutta haluat laajentaa taitojasi tukeaksesi tiimejä SAFen toimintaympäristössä, ovat Leading SAFe ja SAFe Advanced Scrum Master -koulutukset sinulle perustason SAFe Scrum Masteria hyödyllisempiä.

Jos vastuualueesi on osallistua ja tukea enemmän ketterää julkaisujunaa (ART) esimerkiksi RTE:nä, tuotepäällikkönä tai arkkitehtinä, voit syventää taitojasi SAFen suunnittelusyklien ja iteraatioiden ulkopuolelta päivittäistä työtäsi hyödyntävillä taidoilla esimerkiksi SAFe Release Train Engineer, SAFe Agile Product Management, SAFe for Architects tai SAFe DevOps -koulutuksilla.

Kun haluat parantaa toimintatapoja hankkeiden ja isojen liiketoimintaa parantavien kokonaisuuksien kehittämisessä, on SAFe Lean Portfolio Management -koulutus oikea valinta. Koulutus on hyödyllinen kaikille ketterämpään portfoliohallintaan siirtyville vaikka organisaatiosi ei toimisikaan puhtaasti SAFen viitekehyksen mukaisesti.

Kouluttaudu Tieturilla

Onpa tavoitteenasi hankkia perusymmärrys agilesta toiminnasta, suorittaa kilpailutuksessa vaadittava ketteryyden todistava sertifikaatti tai kehittää organisaation toimintatapoja ketterämmäksi, meiltä löydät vastauksen.

Sertifioidut kouluttajat, joilla on vuosien käytännön kokemus, opastavat sinua matkallasi ketteryyden asiantuntijaksi.

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit