Microsoft Project

Microsoft Project -tuoteperhe tarjoaa yleisesti käytettyjä projektinhallintaohjelmia, jonka avulla suunnittelet ja hallinnoit projekteja.
Katso koulutukset

Microsoft on suunnitellut kaksi tehokasta työkalua projektityöhön: uudempi Microsoft Project for the Web ja perinteinen Microsoft Project. Molemmat tarjoavat tehokkaita työkaluja projektien hallintaan, mutta ne eroavat toisistaan useilla tavoilla. Kummatkin ovat yleisesti käytettyjä projektinhallintaohjelmia, joiden avulla suunnittelet ja hallinnoit projekteja. Microsoft Project -tuoteperheen koulutuksemme perehdyttävät sinut ohjelmistoon niin, että sen jälkeen osaat tehostaa projektiryhmän työtä ja priorisoida päivittäisiä työtehtäviä. Pystyt myös tekemään selkeitä esityksiä havainnollisessa muodossa työryhmälle, johdolle ja sidosryhmille raportointia varten.

Kun teet valintaa Microsoft Project for the Webin ja perinteisen Microsoft Projectin välillä, on tärkeää harkita organisaatiosi tarpeita ja projektien luonnetta. Jos etsit nopeaa ja helppokäyttöistä ratkaisua, joka integroituu saumattomasti Microsoftin ekosysteemiin (mm. Teams ja SharePoint), Microsoft Project for the Web voi olla valintasi. Toisaalta, jos tarvitset syvällisempää hallintaa ja suunnittelet monimutkaisempia projekteja, perinteinen Microsoft Project voi olla sinulle sopivampi vaihtoehto.

Microsoft Project for the Web on pilvipohjainen projektinhallintaohjelmisto, joka on suunniteltu erityisesti helposti omaksuttavaksi ja käytettäväksi kaikille organisaation jäsenille. Se tarjoaa virtaviivaistetun käyttökokemuksen, joka sopii sekä projektinjohtajille että tiimin jäsenille. MS Project on käyttöliittymältään monimutkaisempi ja vaatii enemmän koulutusta, mutta tarjoaa sitten isomman valikoiman monipuolisempia työkaluja monimutkaisten projektien hallintaan. Se tarjoaa suuremmat räätälöinti- ja mukauttamismahdollisuudet, mikä tekee siitä ihanteellisen suurille ja monimutkaisille projekteille.

Lue blogista lisää vertailusta Microsoft Project for the Webin ja perinteisen Microsoft Projectin välillä.

Sekä Microsoft Project for the Web että perinteinen Microsoft Project tai sen online versio helpottavat projektinhallintaa ja projektipäällikön tehtäviä monilla eri tavoin: 

  • Projektinhallinta tehokkaasti: Microsoft Project -tuoteperhe tarjoaa kattavat työkalut projektien suunnitteluun, aikatauluttamiseen, resurssien hallintaan ja tehtävien seurantaan. Sen avulla voit luoda selkeän ja jäsennellyn suunnitelman projektin vaiheista, resurssien käytöstä ja tehtävien aikatauluista. Tämä auttaa pitämään projektin hallinnassa ja varmistaa sen onnistumisen. 
  • Aikataulun hallinta: Microsoft Project -ohjelmistojen avulla voit luoda ja hallita projektin aikataulua. Voit määrittää tehtävien kestoja, riippuvuuksia, prioriteetteja ja resursseja. Ohjelma laskee automaattisesti aikataulun perusteella projektin päivämäärät ja auttaa sinua havaitsemaan mahdolliset pullonkaulat tai viivästykset. 
  • Resurssienhallinta: MS Project -ohjelmat mahdollistavat resurssien tehokkaan hallinnan. Voit seurata resurssien käyttöä, tarkastella heidän saatavuuttaan ja varmistaa, että jokainen resurssi on oikein kohdennettu. Tämä auttaa optimoimaan resurssien käytön ja välttämään ylikuormitusta tai resurssien alikäyttöä. 
  • Raportointi ja seuranta: Microsoft Project -ohjelmistot tarjoavat monipuolisia raportointiominaisuuksia. Voit luoda visuaalisia raportteja projektin etenemisestä, kustannuksista, resurssien käytöstä ja aikataulusta. Näiden tietojen avulla voit helposti kommunikoida projektin tilanteesta sidosryhmien kanssa ja tehdä tarvittavia muutoksia projektin suunnitelmaan. 
  • Tiimityöskentely: MS Project -tuoteperheen avulla voit jakaa projektisuunnitelman ja tehtävät tiimin jäsenten kanssa. Voit määrittää tehtävien vastuuhenkilöt, asettaa tavoitteita ja seurata niiden edistymistä. Tämä parantaa tiimityötä ja auttaa kaikkia pysymään ajan tasalla projektin tilanteesta. 

Microsoft Project -tuoteperheen koulutuksemme antavat sinulle taidot hyödyntää ohjelmien ominaisuuksia ja hyötyjä tehokkaasti. Projektinhallinnan osaaminen on arvokasta monilla työpaikoilla ja voi avata mahdollisuuksia erilaisiin projekti- ja esimiestehtäviin. 

Katso MS Project -tuoteperheen koulutuksemme 

Koulutuksissamme harjoittelet kokeneen kouluttajan opastuksella itse tekemällä hyödyntämään Microsoft Project -perheen ohjelmien olennaisia ja käytännöllisiä ominaisuuksia. Tule oppimaan! 

Microsoft Project tehokas käyttö, osa 1 

Microsoft Project tehokas käyttö, osa 2 

Microsoft Project for the Web -perusteet

Microsoft Project for the Web -ympäristön käyttöönotto

Microsoft Project online 

Ajankohtaista luettavaa

Katso webinaarit