IT2022-sopimusehdot julkaistu

Julkaistu 10.12.2021
Lukuaika noin 1 min

Uusittu versio IT-sopimusehdoista, IT2022-sopimusehdot, julkaistiin loppuvuodesta 2021. Uudistuksen myötä tarjolle tulee kokonaan uudet datan käyttöön liittyvät erityisehdot sekä sopimusmalli pientoimituksiin. Lisäksi uudistuksessa ajanmukaistettiin vastuunrajoitusehtoja. Sopimusehtojen uudistamiseen osallistui kokeneita IT-oikeuden asiantuntijoita.

IT2022-sopimusehdot tarjoavat yhteiset pelisäännöt IT-palveluiden hankkimiseen. IT-alan toimittajayritykset ja asiakkaita edustavat järjestöt ovat laatineet ne yhdessä. Jotta sopimusehdot vastaavat mahdollisimman hyvin IT-alan kehitystä ja alan organisaatioiden tarpeita, ne päivitetään kolmen vuoden välein.

”IT-sopimusehdot ovat oiva työväline IT-sopimuksen valmistelijalle. Sopimusehdot-koulutuksemme on päivitetty vastaamaan IT2022-sopimusehtoja. Koska mm. vastuunrajoitusehdot ovat muuttuneet, on koulutus hyödyllinen myös jo aiemmin sopimusehtoja käyttäneille”, toteaa Tieturin tuotepäällikkö Jani Tuuri. ”IT2022-sopimusehdot -koulutuksemme tavoite on, että valmistelija tunnistaa jo ennalta tärkeimmät kysymykset sekä niihin liittyvät vaihtoehdot ja vaikutukset.”

Tieturi on kouluttanut jo yli 900 IT-sopimusten parissa työskentelevää henkilöä soveltamaan IT-sopimusehtoja työssään. Kouluttajana Tieturilla toimii Kari-Matti Lehti, IT-alan sopimusten, immateriaalioikeuden ja sähköisen kaupankäynnin juridiikan parissa työskentelevä erittäin kokenut asianajaja.

IT-ehtojen oikeudet ovat Keskuskauppakamarin, Ohjelmisto- ja e-business ry:n, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n ja Teknologiateollisuus ry:n ja Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n hallussa.

IT2022-sopimusehtojen käyttöön voit ostaa lisenssin Keskuskauppakamarilta osoitteesta it-ehdot.fi. Lisenssi myydään vuoden voimassa olevana yritys- tai konsernikohtaisena käyttöoikeuslisenssinä.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Asiasanat:

IT-sopimukset