Ulkoista Teams-kokouksien rutiinihommat tekoälylle

Julkaistu 20.5.2024
Lukuaika noin 3 min

Microsoft Teamsin Copilot on loistava esimerkki siitä, kuinka tekoäly voi helpottaa arkeamme. Copilot on oivallinen työkalu, joka tekee Teams-kokouksista tehokkaampia ja tuottavampia. Ota Copilot avuksi ja anna tekoälyn hoitaa rutiinihommat, jotta voit keskittyä olennaiseen! Tässä muutama vinkki, kuinka Copilot voi auttaa sinua ja tiimiäsi Teamsissä.

Copilot Teams-puheluissa apurina

Kokousten valmistelussa Copilot voi auttaa keräämällä ja järjestämällä tarvittavat ennakkomateriaalit. Se voi tuoda esiin aiempien kokousten muistiinpanot ja tehtävälistat, jotta voit helposti tarkistaa, mitä on sovittu aiemmin.

Copilotin käyttö Teams-kokouksien aikana on yksinkertaista ja sen saa käyttöön valitsemalla Teamsin ylävalikosta:

Kun painat Copilotin päälle kokouksessa, pyytää se ottamaan tekstitallennuksen käyttöön puhelussa – muista valita oikea kieli:

Teamsin Copilot tuo monia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka tekevät kokouksista – niiden aikana sekä niiden jälkeen – sujuvampia ja tehokkaampia. Sen avulla voit keskittyä olennaiseen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia muistiinpanojen tekemisestä tai tehtävien listaamisesta. Copilotin avulla voit esimerkiksi:

  • Luoda kokousmuistiinpanoja automaattisesti
  • Kirjata ylös kaikki sovitut tehtävät ja päätökset
  • Tiivistää keskusteluja
  • Vastata kysymyksiin kokouksen sisällöstä – sekä kokouksen aikana että sen jälkeen

Copilot tallentaa ja järjestää kokouksen aikana käydyt keskustelut ja päätökset automaattisesti. Kokouksen aikana Copilot voi tarjota reaaliaikaista tukea vastaamalla kysymyksiin ja tuomalla esiin relevanttia tietoa. Kun kokouksessa käsitellään monia asioita, tehtävät on helppo unohtaa – Copilot kuitenkin muistaa kaiken!

Copilot auttaa kirjaamaan kokouksessa sovitut toiminpiteet sekä vastuuttaa ne eri henkilöille.

Copilotin avulla voit myös tiivistää keskustelut, joka auttaa kokoamaan yhteen keskustelujen pääkohdat nopeasti ja helposti. Pitkien keskustelujen seuraaminen voi olla haastavaa, mutta siinäkin Copilot tiivistää tärkeimmät kohdat puolestasi. Se analysoi keskustelun ja luo yhteenvedon, joka auttaa sinua ymmärtämään pääkohdat nopeasti.

Tämä vapauttaa sinut keskittymään kokouksen sisältöön ja osallistumaan aktiivisemmin keskusteluihin.

Mistä Copilotin Teams-muistiinpanot löytyvät jälkikäteen?

Copilotilta voit kysyä myös kokouksen jälkeen, mitä keskusteluissa päätettiin tai mistä puhuttiin. Tämä on erityisen kätevää, jos et ollut paikalla koko kokouksen ajan tai ollenkaan kokouksessa mukana.

Copilotilla voit palata kokouksessa puhuttuihin asioihin pyytämällä yhteenvetoja menneistä kokouksista.

Copilot tiivistää käsitellyt asiat myös niistä kokouksista, joissa itse et ollut mukana.

Muista ottaa Teams-kokouksissa tekstitallennus käyttöön

Jotta voit hyödyntää Copilotin tarjoamia etuja täysimääräisesti myös jälkikäteen, on tärkeää muistaa, että tekstitallennus on oltava käytössä Teams-kokouksessasi – vaikkei kokouksessa Copilotia hyödyntäisikään. Ilman tekstitallennusta Copilot ei voi luoda muistiinpanoja tai tallentaa keskusteluja.

Tekstitallennuksen avulla Copilot pystyy analysoimaan kokouksen aikana käydyt keskustelut ja tuottamaan niistä tarkkoja ja hyödyllisiä muistiinpanoja ja tiivistelmiä, joihin voit palata jälkikäteenkin.

Haluatko oppia lisää Copilotin hyödyistä?

Jos haluat oppia hyödyntämään Copilotin mahdollisuuksia tehokkaammin, Tieturin Microsoft 365 Copilot peruskäyttäjille -kurssi on juuri sinua varten. Kurssilla opit käyttämään Copilotin tekoälyominaisuuksia Microsoft 365 -sovelluksissa ja saat käytännön vinkkejä, miten Copilotin avulla voit parantaa tuottavuutta ja yhteistyötä. Opit, miten Copilot auttaa sinua päivittäisissä rutiinitehtävissä Microsoft 365 -sovelluksissa.

Miten Copilot oikein toimii ja kuinka sen saa käyttöön? Aiemmasta blogistamme löydät kattavan oppaan, jossa käydään läpi Copilotin tärkeimmät toiminnallisuudet.

Tutustu koulutuksiin aiheesta

Tietoa kirjoittajasta:

Joop Tenhunen
Tuoteryhmäpäällikkö

Joop on yksi Tieturin tuoteryhmäpäälliköistä ja vastaa Tieturin tekoälykoulutuksista. Lisäksi Joopin alueisiin kuuluu mm. ohjelmistotestaus, Office-sovellukset ja tietoturva.

Asiasanat:

Tekoäly Microsoft Office 365 AI Copilot