Webinaari: Tehokkuutta ja energiaa retroihin

Time: 09.06.2023 10:00
Duration: 45 min

Tässä webinaarissa saat ideoita, kuinka voit hyödyntää retroja keinona pysähtyä, reflektoida sekä parantaa omaa ja tiimiesi arkea. Poimi mukaasi vinkkejä, kuinka pääset eroon rutiininomaisesti ja mekaanisesti suoritettavista retroista ja herätät ne henkiin.

Jatkuva parantaminen, jatkuva oppiminen ja kokeilukulttuuri ovat keskeisiä teemoja ketteryydessä ja organisaatioiden kehittämisessä. Jotta näihin päästään, on organisaatioiden annettava tiimeille lupa ja mahdollisuus pysähtyä arvioimaan omaa arkeaan ja tekemistään – ja tiimien on muistettava tämä pysähdys säännöllisesti tehdä. Retrospektiivit ovat ketteryydestä ja scrum-viitekehyksestä tutuksi tullut tapa parantaa tiimien toimintaa, mutta välillä niitä suoritetaan mekaanisesti samalla kaavalla – seremoniana ”joka kuuluu tehdä”. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla!

Tässä webinaarissa keskitytään säännöllisen pysähtymisen ja reflektoinnin tärkeyteen sekä siihen, miten saat tehokkuutta ja energiaa retroihin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ketteryyswebinaarin aiheina:

  • Miksi pysähtyminen ja reflektointi on tärkeää?
  • Hyvän retrospektiivin tunnusmerkit
  • Retron fasilitaattorin muistilista
  • 5 menetelmää, joita kokeilla retroissa
  • Kokemuksia retroista matkan varrelta

Webinaarin ajankohta pe 9.6.2023 klo 10.00 – 10.45.

Ketteryyswe­bi­naa­rin asian­tun­ti­ja

Asiantuntijana webinaarissa toimii Tieturin seniorikonsultti Tuuli Pesonen, jolla on pitkä kokemus tiimien ja liiketoiminnan kehittämisestä ketteryyden avulla. Hän on sertifioitu SAFe® Practice Consultant (SPC6), Certified LeSS Practitioner (CLP) sekä Certified Scrum Professional (CSP-SM). Tuulille on erityisen tärkeää yhteistyö, tavoitteellisuus sekä jatkuva parantaminen ja oppiminen, minkä vuoksi lähellä hänen sydäntään ovat scrum masterin työ sekä retrospektiivit ja oman toiminnan reflektointi.

Tieturin ketteryyskoulutuksia

Meiltä löydät yli 30 Agile, Lean ja Scrum -koulutusta, tutustu tarkemmin >>

Haluatko saada tietoa alan kuulumisista, tulevista webinaareistamme ja asiantuntijoiden kirjoittamista blogeista? Tilaa uutiskirjeemme. Voit valita kirjeen kiinnostuksesi mukaan ja saat kirjeen kerran kuukaudessa.

Tags

Scrum Master Retrospektiivit Scrum Ketteryys