EtusivuAgile-koulutuksetKiinteähintaiset projektit ketterästi

Kiinteähintaiset projektit ketterästi

Projektinhallinnan hopealuodiksi on ehdotettu esimerkiksi kattavampaa ja parempaa yhteistyötä, mutta silti projektinhallinnan haasteita ei ole pystytty ratkaisemaan. Erityisesti pyrkimykset ketterien menetelmien yhdistämiseen projektitoimintaan ovat aiheuttaneet jopa kolminkertaisia kustannusnousuja organisaatiossa. 

Ketteryys tarkoittaa kykyä sopeutua ja reagoida ripeästi ja asianmukaisesti ympäristössä tapahtuviin muutoksiin ja tämän ympäristön määräämiin vaatimuksiin. Vaikka tyypillisesti perinteisten mallien avulla projektit suunnitellaan etukäteen, pääset koulutuksessa yhdistelemään erilaisia projektimenetelmiä ja ketteryyttä sekä suunnittelemaan sinun ympäristöösi sopivan lähestymistavan. Joissain tiimeissä ketterää tiedolla johtamista on pyritty toteuttamaan laskemalla työmääriä sprinteissä toteutettujen tarinapisteiden perusteella. Sprinttien tuloksissa saattaa kuitenkin olla iso vaihteluväli ja lisäksi tarvitaan kuukausitason suunnitelmia sekä seurantaa esimerkiksi laskutusta varten.

Usein ajatellaan, ettei ketteriä menetelmiä hyödyntämällä voida sitoutua kiinteisiin kustannuksiin. Tässä koulutuksessa opit systemaattisen toimintatavan, jonka noudattaminen parantaa projektitoimintaa ja antaa raamit ketteryydelle. Näin pysyt sovituissa kustannuksissa. Koulutuksessa hyödynnetään modernia lähestymistapaa yhdistämällä ketterät menetelmät perinteisten projektinhallintamenetelmien kanssa. Tällä tavalla opit hyödyntämään molempien mallien parhaat puolet.


Paikka

Helsinki


Koulutusmuoto

Classroom
Remote


Kesto

1 päivä


Hinta

890 €

Kohderyhmä

Tämä projektikoulutus sopii henkilöille, jotka haluavat kehittää projektinhallintaosaamistaan yhdistäen siihen ketterää toimintatapaa. Koulutus sopii esimerkiksi projektipäälliköille, asiantuntijoille, tiiminvetäjille ja esimiehille.

Esitiedot

Osallistujilta oletetaan tuntemusta perinteisestä projektin hallinnasta, ketteristä menetelmistä, Scrumista ja Kanbanista. Taustatietoja saat esimerkiksi seuraavilla kursseilla Ketterä projekti - agile projektijohtaminen tai Product Owner I.

Kiinteähintaiset projektit ketterästi -kurssin sisältö

1. osa, mukautuva ketteryys:

  • Yhdistelmämallien perusta ja soveltaminen
  • Moniosaajatiimin huomioiminen
  • Osa-aikaisten tiimin jäsenten huomioiminen
  • Opittujen asioiden hyödyntäminen omassa työssä

2. osa, kiinteähintainen projekti: 

  • Kiinteähintaisuuden ja ketteryyden huomioiminen projektin tarjousvaiheessa
  • Tarjouksen seuraaminen ketterästi projektin eri vaiheissa
  • Projektien johtaminen faktapohjaisella tiedolla
  • Opittujen asioiden hyödyntäminen omassa työssä

Aikataulu

Koulutuspäivä alkaa klo 9 ja päättyy noin klo 16-16.30. Aamiainen on tarjolla klo 8.15-9.00.

Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista: